06 - 21 66 52 38 | info@huidbureau.nl

Tips voor thuis tijdens de coronaperiode

Huidbureau-22

Begin februari ben ik gestart met mijn Huidbureau en ik ben erg trots dat er al zoveel mensen de weg weten te vinden naar het Huidbureau.
Vele intakes, huidadviezen en mooie behandelingen volgden. Helaas werd half maart besloten dat ook de huidtherapeuten de deuren moesten sluiten. Ik heb flink gebaald, een slechtere start is niet mogelijk. Gelijk ben ik gaan nadenken wat kan ik dan wel betekenen. Voor nieuwe cliënten sta ik klaar om ze te coachen naar een mooie, gezonde en duurzame huid.
Online intakes en huidadviezen kunnen gelukkig gewoon doorgaan. Daarnaast coach ik mijn cliënten die al onder behandeling zijn vanuit huis want ook thuis kun je doorgaan met het behandelen van jouw huid.  Hieronder de meest gestelde vragen over huidproblemen die ik online krijg en tips hoe je jouw huid het beste in conditie kan houden.

Droge handen

Handen wassen is 1 van de maatregelen die nu zo belangrijk is. Maar dat vele handen wassen zorgt voor erg droge handen! Ik geef jullie tips om de handen goed in vorm te houden! 

Tips

  • Leg de crème naast de kraan, gebruik het iedere keer na het wassen.⠀
  • Geef geen geld uit aan lekker ruikende crèmes, daarmee houd je jouw droge handen alleen maar in stand.
  • Belangrijk is dat er in je handcrème stoffen zitten die vocht vasthouden en stoffen die als het ware een beschermingslaagje over je huid leggen zodat er minder water verdampt.

    Belangrijke ingrediënten voor in jouw handcrème:
    Paraffine, squalene, dimethicone, borage seed oil, olive oil, jojoba oil, safflower oil, glycerine, urea, hyaluronzuur, sorbitol, panthenol, ceramides en cholesterol. ⠀

Zonbescherming

Zonbescherming is belangrijk, thuis ben ik een soort van zon-politie bij mijn kinderen. Vele huidproblemen ontstaan door de zon en daarnaast is er een explosieve groei van huidkanker. Net als roken en drinken van alcohol merk je niet direct de gevolgen. Vergeet je wel een keer je zonnebrandcrème dan is dat niet goed maar besef je ook, het is niet het einde van de wereld.

In de zomer is mijn advies om minimaal een factor 30 (minerale filters) te gebruiken met daarnaast een crème met anti-oxidanten (vitamine c). Besef je goed dat je nooit je huid 100% kan beschermen tegen de zon, geniet dus met mate!

Tip

Zet de zonnebrandcrème naast je tandpasta zodat je direct de zonnebrandcrème in de ochtend kan aanbrengen.

Homecare treatment

Daarnaast kun je ook thuis behandelen. Door bepaalde ingrediënten in je producten kun je ervoor zorgen dat je dode huidcellen van je huid worden verwijderd. Doordat de dode huidcellen verwijderd zijn, kunnen je producten die je daarna aanbrengt beter en dieper inwerken.
Denk bijvoorbeeld aan glycolzuur. Deze stof heeft onder andere een positieve invloed op pigment, onzuiverheden, veroudering en een droge huid. Glycolzuur valt onder de groep ‘fruitzuren’.
Glycolzuur heeft een exfoliërende werking waardoor de dode huidcellen worden verwijderd. Als je hier thuis mee aan de slag gaat merk je direct dat je huid gladder aanvoelt en geeft een mooi stralend effect op je huid. Een ware peel booster voor iedere huid. Ook de gevoelige huid kan dit gebruiken maar dan wel in een andere concentratie!

Tip
Glycolzuur moet in een hogere concentratie dan 5% aanwezig zijn. Je kunt het terug vinden onder de naam ‘glycolic acid’ in je ingrediëntenlijst.

 

Hopelijk kan ik jullie snel weer in het echt zien en jullie huid verder verbeteren. Maar tot die tijd help ik jullie graag online. Dit kan via de whatsapp, mail, instagram, facebook of een belletje.

www.huidbureau.nl info@huidbureau.nl 06- 21 66 52 38 

Deel dit bericht

Sluit Menu