06 - 21 66 52 38 | info@huidbureau.nl

Littekens kunnen door verschillende oorzaken zijn ontstaan. Stoor jij je aan acnelittekens, een litteken na een operatie of door een brandwond? Wil je een mooie, gezonde en duurzame huid? Kom dan eens langs en laat de huidtherapeut je huid bekijken. Samen stellen we een behandelplan op maat op, om tot een optimaal resultaat te komen.  

Waarom Huidbureau?

Gratis intake + huidanalyse

Behandelplan op maat

Effectieve en professionele behandeling

Voor ieder huidtype geschikt

Vergoeding mogelijk

Aangesloten bij de NVH

Ontwerp zonder titel (5)

Wat zijn littekens?

Door een verstoorde wondgenezing ontstaan littekens. Vaak worden littekens als cosmetisch ervaren maar ze kunnen ook lichamelijke klachten veroorzaken.

Door een verwonding, operatie of huidaandoening ontstaat er een huidbeschadiging wat een litteken als resultaat geeft. Als de huidbeschadiging groter of dieper is, duurt vaak de genezing langer en over het algemeen geldt dat er een lelijker litteken overblijft.

Er zijn verschillende soorten littekens:

  • Atrofische littekens (hol of ingedeukt)
  • Hypertrofische littekens (overmatig littekenweefsel wat verdikt is)
  • Keloïd (overmatig littekenweefsel dat zich uitbreidt buiten de grenzen van de oorspronkelijke wond)

Behandeling!

Allereerst plannen wij een gratis intakegesprek en huidanalyse met je in. Er wordt een behandelplan op maat gemaakt, die afgestemd is op jouw type huid en jouw wensen. Om het begin- en eindresultaat te vergelijken maken wij foto’s. Elk litteken vraagt om een specifieke behandeling of een combinatie behandeling. De mogelijke behandelingen voor littekens zijn peelings, microneedling en/of laserbehandelingen.

Werking!

Litteken wordt gladder en egaler

Kleur van het litteken verbeterd

Litteken is minder pijnlijk

Verbeterd de huidstructuur

Mooie stralende huid

Belangrijk om te weten

Om een optimaal resultaat te behalen voor de behandelingen bij het Huidbureau zijn de producten voor thuis een perfecte combinatie. Per behandeling reageert het litteken anders. Tijdens het gratis intake gesprek wordt verteld wat je mag verwachten qua bijwerkingen. Bij alle behandelingen is het noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een SPF (zonbescherming).

Het resultaat

Afhankelijk van de ernst en het type litteken zijn er meerdere behandelingen nodig. Door de behandelingen, adviezen en geschikte huidproducten kun je merken dat het litteken verbeterd.

Wanneer het optimale resultaat is behaald, zijn onderhoudsbehandelingen aan te raden om het resultaat te behouden en nog verder te verbeteren.

Lees meer over microneedling en peelings

Sluit Menu