06 - 21 66 52 38 | info@huidbureau.nl

Bij rosacea ziet een huid er rood en vlekkerig uit, vaak zijn er ook kleine puistjes zichtbaar. Rosacea wordt vaak verward met acne of couperose. Heb jij last van veel roodheid, branderig en/of jeukend gevoel en soms ontstekingen? Wil je graag een huid die geen rode vlekken of puistjes heeft? Kom dan eens langs en laat de huidtherapeut je huid bekijken. Samen stellen we een behandelplan op maat op, om tot een optimaal resultaat te komen.

Waarom Huidbureau?

Gratis intake + huidanalyse

Behandelplan op maat

Effectieve en professionele behandeling

Voor ieder huidtype geschikt

Vergoeding mogelijk

Aangesloten bij de NVH

Ontwerp zonder titel (8)

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening. Als je rosacea krijgt betekent dat, wanneer dit tot uiting komt in de huid, het niet zomaar weggaat. De klachten die je bij rosacea ziet zijn droog- en roodheid, ontstekingen, branderig en een jeukend gevoel. Ook kan het zijn dat de structuur van de huid veranderd. Als je last hebt van rosacea kan de huid vaak gevoelig reageren en weinig verdragen. Het kan soms lijken op acne en/of couperose. Het is belangrijk om hier onderscheid in te maken omdat het een andere aanpak van werkwijze nodig heeft. Je hebt rosacea in verschillende stadia. Helaas is het niet bekend wat de oorzaak van rosacea is, toch zijn er wel verschillende invloeden die de klachten kunnen verergeren. Stress, UV-straling, roken, alcohol, temperatuurwisselingen, bepaalde voeding en hormonen kunnen rosacea verergeren.

Behandeling!

Allereerst plannen wij een gratis intakegesprek en huidanalyse met je in. Er wordt een behandelplan op maat gemaakt, dat is afgestemd op jouw type rosacea, onze behandelmogelijkheden en natuurlijk jouw wensen. Om het begin- en eindresultaat te vergelijken maken wij foto’s. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk die ook gecombineerd kunnen worden. Ze zijn gericht om de rosacea te verbeteren. Dit kan worden aangepakt door lasertherapie, peelings en/of microneedling.

Door middel van lasertherapie (KTP laser) behandelen we de vaatjes. Het laserlicht zorgt voor warmte. Dit veroorzaakt een stolling in het bloedvaatje. De gestolde bloedvaatjes worden door het lichaam opgeruimd, dit duurt ongeveer twee weken. Door de stolling komen de vaatwandjes tegen elkaar te liggen waardoor er geen bloed meer doorstroomt. Doordat de vaatjes worden gelaserd, zullen er ook minder ontstekingen ontstaan.

Tevens kan er een combinatie worden gemaakt met een peeling en/of microneedling. Hiermee versterkt de huidbarrière waardoor de gevoeligheid van de huid vermindert en de huid meer kan verdragen.

Werking!

Huid is minder rood

Ontstekingen zullen verminderen

Jeuk en branderigheid verminderen of verdwijnen

Huid is gladder

Mooie stralende huid

Belangrijk om te weten

Om een optimaal resultaat te behalen voor rosacea zijn de behandelingen bij het Huidbureau en de producten voor thuis een perfecte combinatie. Na de behandeling kan de huid er roder uitzien en kan er schilfering ontstaan. Afhankelijk van welke behandeling er wordt geadviseerd zitten er minimaal drie tot zes weken tussen voordat de behandeling kan worden herhaald. Gedurende de behandeling moet de huid goed beschermd worden met een SPF (zonbescherming), de huidtherapeute zal je daarin adviseren. Intensief sporten wordt tot 48 uur na de behandeling afgeraden.

Het resultaat

Door de behandelingen, adviezen en geschikte huidproducten merk je dat jouw huid verbetert. Afhankelijk van de ernst zijn vaak meerdere behandelingen nodig om de roodheid te verminderen en de kwaliteit van de huid te verbeteren. Wanneer het optimale resultaat is behaald, is het aan te raden om onderhoudsbehandelingen te doen om het resultaat te behouden en verder te verbeteren.

Lees meer over laserbehandelingen, peelings en microneedling

Sluit Menu