06 - 21 66 52 38 | info@huidbureau.nl

Couperose komt voornamelijk voor op de wangen, neus en de kin. Jouw huid is niet egaal en kan er erg rood uitzien. Merk jij dat je je stoort aan de vlekken? Heb je er genoeg van om de vlekken te camoufleren en ben je onzeker over je huid? Wil je een mooie, gezonde en duurzame huid zonder die vlekken? Kom dan eens langs en laat de huidtherapeut je huid bekijken. We stellen dan met elkaar een behandelplan op maat samen om tot een optimaal resultaat te komen.

Waarom Huidbureau?

Gratis intake + huidanalyse

Behandelplan op maat

Effectieve en professionele behandeling

Voor ieder huidtype geschikt

Vergoeding mogelijk

Aangesloten bij de NVH

Huidbureau-14-min

Wat is Couperose?

Couperose is een netwerk van bloedvaten in de huid die samen een roodheid veroorzaakt. Het ontstaat doordat oppervlakkige adertjes in de huid slapper worden en daardoor gaan verwijden. Door verschillende factoren kan dit verergeren. Roken, alcohol, overmatig blootstelling aan UV-straling, pittig eten en temperatuurwisselingen (sporten, sauna, weersomstandigheden) kunnen couperose verergeren.

Behandeling

Tijdens de gratis huidanalyse en adviesgesprek wordt er naar jouw huid gekeken en bespreken we welke type behandeling het beste bij jou past en er wordt een behandelplan op maat gemaakt. Er worden vooraf foto’s gemaakt om de roodheid goed in beeld te krijgen. Ook gebruiken we deze foto’s om het eindresultaat te kunnen vergelijken.
Door middel van lasertherapie (KTP laser) behandelen we de couperose. Het laserlicht zorgt voor een warmte. Dit veroorzaakt een stolling in het bloedvaatje. De gestolde bloedvaatjes worden door het lichaam opgeruimd, dit duurt ongeveer 2-3 weken. Door de stolling komen de vaatwandjes tegen elkaar te liggen waardoor er geen bloed meer doorstroomt.

Werking!

Vermindert roodheid

Huid is egaler en rustiger

Versterkt de huid

Belangrijk om te weten

Na de behandeling kan de huid rood zijn en voelt deze warm aan. Dit mag door een coldpack gekoeld worden. Een aantal uren na de behandeling is dit verdwenen. De dagen na de behandeling kan er een zwelling optreden.

Lasertherapie heeft de voorkeur boven andere behandelmethoden, omdat het snel resultaat geeft en het is minder pijnlijk is. Ook is de behandeling effectiever: het pakt namelijk meer én dieper gelegen vaatjes aan. Zo kan in korte tijd bijvoorbeeld het gezicht of een decolleté efficiënt worden behandeld. We raden af om tot 48 uur na de behandeling intensief te sporten. Er zit gemiddeld drie tot vier weken ruimte tussen voordat de behandeling kan worden herhaald.

 

Het resultaat

Afhankelijk van de ernst van de couperose zijn er altijd meerdere behandelingen nodig om de couperose te verlichten. Twee weken na de behandeling wordt het resultaat zichtbaar. Door de behandelingen, adviezen en geschikte huidproducten kun je merken dat de couperose vermindert. Heel erg belangrijk is de omgang met de zon. Dagelijks is een SPF (zonbescherming) nodig, het liefst in combinatie met antioxidanten en op basis van fysische filters zoals de SPF 50 Sunceutic van Dermaceutic. Zo heb je langer effect van de behandeling.

Lees meer over laserbehandelingen

Sluit Menu