06 - 21 66 52 38 | info@huidbureau.nl

Bij melasma heb je last van grillige,  donkerbruine vlekken. Het is een pigmentstoornis. Het komt voor in het gezicht. Meestal symmetrisch op het voorhoofd, jukbeen, wangen en/of bovenlip. Het komt meestal bij vrouwen voor in de vruchtbare leeftijd en tijdens of na de zwangerschap vandaar dat het vaak een ‘’zwangerschapsmasker’’ wordt genoemd.

Samen stellen we een behandelplan op maat op, om tot een optimaal resultaat te komen.

Waarom Huidbureau?

Gratis intake + huidanalyse

Behandelplan op maat

Effectieve en professionele behandeling

Voor ieder huidtype geschikt

Vergoeding mogelijk

Aangesloten bij de NVH

Huidbureau-24

Wat is melasma?

Wanneer je last hebt van donkere grillige vlekken is er sprake van een ‘’overgevoelig’’ pigmentsysteem. De pigmentcellen maken teveel pigment aan waardoor de huid op die plekken bruiner verkleurd. Inmiddels zijn er een aantal factoren bekend die de pigmentaanmaak bij melasma kunnen doen toenemen

  • Hormonale factoren (progesteron en oestrogenen)
  • Anticonceptiepil
  • Blootstelling (overmatig) UV stralen (ook de zonnebank)
  • Erfelijke factoren
  • Bepaalde cosmetica
  • Sommige anti-epileptische geneesmiddelen

Behandeling!

Allereerst plannen wij een gratis intakegesprek en huidanalyse met je in. Er wordt een behandelplan op maat gemaakt, deze is afgestemd op jouw type melasma, onze behandelmogelijkheden en natuurlijk jouw wensen. Om het begin- en eindresultaat te vergelijken maken wij foto’s. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk die ook gecombineerd kunnen worden. Ze zijn gericht om de pigmentvlekken te verminderen. Dit kan worden aangepakt door peelings, microneedling en/of spot out mask. Dit zijn veilige behandelingen waarbij de huid en de pigment egaler worden. Bij melasma is het erg belangrijk dat het niet geïrriteerd wordt, want bij dit type pigment kan het verergeren.

Het kan goed behandeld worden, maar omdat het een chronische huidaandoening is kan het weer terugkomen. Omdat melasma erg gevoelig is voor UV-licht, kleurt het in de zomer meer op dan in de winterperiode.

Werking!

Overmatig pigmentaanmaak wordt geremd

Huid is egaler

Huid wordt minder gevoelig voor UV-straling

Contrast van de melasma en de huid wordt minder

Mooie stralende huid

Belangrijk om te weten

Om een optimaal resultaat te behalen voor de melasma zijn de behandelingen bij het Huidbureau en de producten voor thuis een perfecte combinatie. Na de behandeling kan de huid er rood uitzien en kan er schilfering ontstaan. Afhankelijk van welke behandeling er wordt geadviseerd zit er minimaal drie tot zes weken tussen voordat de behandeling kan worden herhaald.

Het resultaat

Afhankelijk van de ernst en het type melasma zijn er altijd meerdere behandelingen nodig om het melasma te verlichten. drie tot vier weken na de behandeling wordt het resultaat zichtbaar. Door de behandelingen, adviezen en geschikte huidproducten kun je merken dat de donkere plekken verminderen. Omdat het een chronische aandoening is, is het belangrijk om het resultaat te behouden. Heel erg belangrijk is de omgang met de zon. Dagelijks is een hoge SPF zonbescherming nodig, het liefst in combinatie met antioxidanten en op basis van fysische filters zoals de SPF 50 Sunceutic van Dermaceutic.

Lees meer over peelings, spot out mask en microneedling

Sluit Menu