06 - 21 66 52 38 | info@huidbureau.nl

Als je last hebt van acne, acnelittekens, pigmentvlekken, huidveroudering of wil je gewoon je huid een goede boost geven? Dan is een peeling een geschikte en effectieve behandeling die op vele manieren toegepast kan worden.

Werking van een peeling

Een peeling zorgt ervoor dat de bovenste laag van de huid (de dode huidcellen) er af wordt ‘gepeeld’. Hierdoor worden de jongen huidcellen zichtbaar waardoor de huid frisser oogt. Er zijn chemische en medische peelings. Afhankelijk van jouw huidprobleem en huidconditie kan er een peeling ingezet worden.

Behandeling

Tijdens de gratis intake en huidanalyse wordt er gekeken welke peeling het meest geschikt is voor jouw huid en jouw wensen. Het beste resultaat wordt behaald in kuurverband en door het thuisprotocol te volgen. Je krijgt hierover een uitgebreid advies om zo een optimaal resultaat te behalen.

Medium diepe en diepe peelings

Bij het Huidbureau werken we met medium en medium diepe peelings van Dermaceutic en Toskani. Dermaceutic peelings mogen alleen uitgevoerd worden door huidtherapeuten en artsen.

Peelings voor de behandeling van acne

Peelings voor de behandeling van pigment; ouderdomsvlekken, PIH en melasma

  • Mela Peel Forte
  • Cosmo peel (TCA 12% en 15%

Peelings voor huidverbetering, anti-aging

  • Cosmo Peel (TCA sterktes; 12%-15%-18%,20%)
  • Cosmo Peel Forte (10% Glycolzuur, 20% TCA en 10% Fenol
  • Vitamine C 70% Glow Peel evt. in combinatie met microneedling

Na de behandeling

Afhankelijk van de peeling die je krijgt zal je in meer of mindere mate de volgende bijwerkingen ervaren na de behandeling: prikkeling, jeuk en irritatie, roodheid, zwelling, huidspanning, schilfering en korstvorming.

Bij een milde peeling zullen de bijwerkingen minimaal zijn. De huid zal wat roder zijn en er treedt een lichte schilfering op. Dit zal 3 tot 5 dagen aanhouden.

Bij een dieperere peeling kunnen deze bijwerkingen meer aanwezig zijn en deze kunnen 7 tot 10 dagen aanhouden. Indien gewenst kan de roodheid gecamoufleerd worden met de Sunceutic Tinted iof de Dermadefense van Dermaeceutic.

Adviezen

De huid dient beschermd te worden tegen directe blootstelling aan de zon met een SPF (zonbescherming) om hyperpigmentatie te voorkomen.

Sauna/hete baden/douches, zweet, zware inspanning en haarkleuring dienen te worden vermeden tot 48 uur na de peeling. Als de huid compleet hersteld is (na een sterke peeling is dit ongeveer 7 tot 10 dagen na de peeling) mag je de huid weer behandelen met actieve ingrediënten. Pulken en krabben dienen te worden vermeden, dit kan leiden tot littekenvorming.

Risico’s

Er bestaat een kleine kans op bijwerkingen. Als de richtlijn in acht wordt genomen en de huid thuis wordt voorbereid zijn de risico’s minimaal. Alleen huidtherapeuten voeren de behandelingen uit. Hierdoor zijn de risico’s erg klein.

Afspraak maken?

Een peeling is er al vanaf €85,- per behandeling. Veelal wordt de behandeling vergoed vanuit de aanvullende verzekering als het gaat om een huidaandoening in het gelaat. Ik kijk graag voor je na of je recht hebt op een vergoeding.

Wil je na het lezen van de informatie over de peelings een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met mij op of plan een gratis intake

Bekijk hier de prijslijst

Sluit Menu