06 - 21 66 52 38 | info@huidbureau.nl

Bij microneedling worden er minuscule gaatjes in de huid gemaakt, wat ervoor zorgt dat het natuurlijke herstelproces van de huid wordt gestimuleerd. Vanuit de diepte wordt de huid vernieuwd. Dit is een veilige methode om de huid te vernieuwen zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.

De behandeling wordt uitgevoerd met de Dermapen 4. Op dit moment is dit de krachtigste dermapen die gebruikt wordt en daarbij ook een speciale littekeninstelling heeft. Er zijn onderzoeken waaruit blijkt dat de Dermapen net zo effectief is als laserbehandelingen. De naaldjes in de Dermapen vibreren verticale kanaaltjes in de huid. Door deze prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei- en helende factoren vrij, die uiteindelijk voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine zorgen. Hierdoor ontstaat een dikkere huid, die steviger en gladder wordt. Hierdoor verminderen littekens, rimpels en pigmentplekken vervagen door huidvernieuwing.

Indicaties

Behandeling

Na de gratis intake en huidanalyse kunnen we starten met behandelen. Er worden foto’s gemaakt zodat we het resultaat nauwkeurig kunnen volgen.

De behandeling start met het reinigen van jouw huid. Alle producten zijn afgestemd op jouw huid om zo alle make-up, vuil en dode huidcellen te verwijderen. Na het reinigen van de huid worden alle onzuiverheden verwijderd met behulp van een steriel naaldje. Afhankelijk van het huidprobleem worden er verschillende actieve ampullen op jouw huid aangebracht en wordt dit met de Dermapen in jouw huid geneedled. Afhankelijk van de diepte kunnen er bloedpuntjes ontstaan. Deze sluiten al na enkele minuten. De behandeling wordt afgesloten met een speciaal masker en een dagverzorging. De aanmaak van elastine en collageen dat op gang wordt gebracht, is een proces dat stapsgewijs plaatsvindt. Twee tot vier weken na de behandeling ga je de eerste resultaten zien en na acht weken is er een hele duidelijke verbetering. Daarna werkt het proces (collageen- en elastine stimulatie) nog maanden door.

Om een goed resultaat te behalen is het aan te raden om het in kuurverband te ondergaan. Gemiddeld zijn er vier tot zes behandelingen nodig. De aantal behandelingen zijn afhankelijk van je leeftijd, je huidconditie en de indicatie.

Na de behandeling

Je huid ziet er roze/rood uit en je huid is gevoelig. Het voelt prikkend en warm aan en er kan zwelling ontstaan (voornamelijk rondom de ogen en de wangen). De rode kleur kan tot 48 uur na de behandeling aanhouden, maar over het algemeen is het na 24 uur verdwenen. In enkele gevallen kan de roodheid enkele dagen aanhouden. Het is belangrijk om na de behandeling goed je huid te beschermen met een SPF (zonbescherming).  Je mag je huid camoufleren met een verzorgend en niet-afsluitend make-up product, zoals Sunceutic Tinted. 

Adviezen

Om het resultaat te behouden raden we aan om onderhoudsbehandelingen te ondergaan. De huidtherapeut zal je daarin adviseren. Thuis is een belangrijk onderdeel van jouw behandeling. Zo kun je zelf doorgaan met de Dermaroller. Dit is een roller met naaldjes. Deze zijn veilig om thuis te gebruiken. Tijdens de intake adviseren we jou over de juiste producten voor een mooie, gezonde en duurzame huid.

Afspraak maken?

Microneedling wordt in vele gevallen (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar als het gaat om een huidaandoening in het gelaat. Het is wel belangrijk dat je aanvullend verzekerd bent. Ik kijk graag voor je na of je recht hebt op een vergoeding.

Wil je na het lezen van de informatie over microneedling een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met mij op of plan een gratis intake

Bekijk hier de prijslijst

Sluit Menu