06 - 21 66 52 38 | info@huidbureau.nl

Door acne kun je vervelende littekens overhouden. De littekens kunnen bestaan uit deukjes/putjes/groeven, rode/bruine vlekjes. Deze beschadigingen trekken niet meer vanzelf weg. Het kan een grote invloed hebben in het dagelijks leven. Merk jij dat je je stoort aan de putjes? Ben je altijd bezig om de vlekjes te camoufleren? Ben je onzeker over je huid? Wil je een mooie, gezonde en duurzame huid zonder die vervelende littekens? Kom dan eens langs en laat de huidtherapeut je huid bekijken. We stellen dan met elkaar een behandelplan op maat samen om tot een optimaal resultaat te komen.

Waarom Huidbureau?

Gratis intake + huidanalyse

Behandelplan op maat

Effectieve en professionele behandeling

Voor ieder huidtype geschikt

Vergoeding mogelijk

Aangesloten bij de NVH

Huidbureau-24

Wat zijn Acnelittekens?

Wanneer er flinke ontstekingen bij acne aanwezig zijn geweest of je hebt veel aan je puistjes gekrabt en/of gedrukt, kunnen er littekens achterblijven. Uit studies is gebleken dat hoe ernstiger en hoe langer de ontstekingsprocessen bij acne verlopen hoe groter de kans is op littekenvorming. Ze brengen niet alleen schade aan de talgklieren aan, maar ook aan belangrijke onderdelen van het bindweefsel zoals collageen, elastine, bindweefselcellen en bloedvaatjes. Na genezing wordt het normale bindweefsel vervangen door een stug celarm littekenweefsel. Hoe sneller de ontstekingen worden behandeld (peelings, microneedling en dieptereiniging) hoe minder de kans is op littekenvorming.

Behandeling!

Allereerst plan ik een gratis intakegesprek en huidanalyse met je in. Er wordt een behandelplan op maat gemaakt, dat is afgestemd op jouw type acnelittekens (atrofische littekens, hypertrofische littekens of keloïdale littekens), onze behandelmogelijkheden en natuurlijk jouw wensen. Om het begin- en eindresultaat te vergelijken maken wij foto’s. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk die ook gecombineerd kunnen worden. Deze behandelingen zijn erop gericht om de littekens te verbeteren. Dit kan worden aangepakt door peelings en/of microneedling.

Werking!

Uitdunnen van de opperhuid

Vernieuwen van de opperhuidcellagen

Stimuleren van collageen aanmaak

Versnellen van de afbraak van pigment

Belangrijk om te weten

Om een optimaal resultaat te behalen voor de acnelittekens zijn de behandelingen bij het Huidbureau en de producten voor thuis een perfecte combinatie. Na de behandeling kan de huid er roder uitzien en kan er schilfering ontstaan. Afhankelijk van de soort behandeling wordt geadviseerd minimaal 4-8 weken te wachten voordat de behandeling  herhaald wordt. Gedurende die tijd moet moet de huid goed beschermd worden met een SPF, (zonbescherming) de huidtherapeute zal je daarin adviseren. 

Het resultaat

Afhankelijk van de ernst en het type litteken zijn er meerdere behandelingen nodig. Door de behandelingen, adviezen en geschikte huidproducten kun je merken dat de littekens verminderen.

Lees meer over peelings en microneedling

Sluit Menu