06 - 21 66 52 38 | info@huidbureau.nl

Wat is elektrische epilatie?
Elektrische epilatie is een effectieve methode om ongewenste haargroei in het gezicht en lichaam permanent te verwijderen. Elektrische epilatie is geschikt voor ieder huidtype en wordt ingezet bij witte, blonde, grijze of rode haren. Deze haren bevatten weinig pigment, en zijn hierdoor niet geschikt voor een laserbehandeling. Voor donkere haren is laserontharing de voorkeursbehandeling. Elektrische epilatie wordt bij donkere haren alleen toegepast indien de laser niet bij het te behandelen gebied kan komen. Elektrische epilatie is een veilige behandelmethode maar niet geheel pijnloos.

De behandeling

Bij elektrische epilatie wordt het haarzakje verwarmd met een dun naaldje. Het dunne naaldje wordt in het haarzakje ingebracht, waarna er enkele seconden een licht stroompulsje wordt afgegeven. Door de stroompuls ontstaat er warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigd en vernietigd wordt. De stamcellen, die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, raken beschadigd en hierdoor neemt de groei van nieuwe haren af. Het haartje wordt vervolgens met een pincet verwijderd. Na een aantal behandelingen zal het haartje permanent verdwijnen. Na iedere behandeling zal het haartje dunner worden.

Een haar kan na één behandeling helaas niet definitief worden verwijderd. Dit heeft onder andere te maken met de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam. Haren doorlopen een groeicyclus met drie verschillende fases. Alleen in de groeifase is de haar nog aanwezig in de haarwortel, waardoor de behandeling alleen effectief is in deze fase van de groeicyclus. Niet alle haren bevinden zich op hetzelfde moment in de groeifase: een deel van de haren is onzichtbaar aan de oppervlakte van de huid. Hierdoor zullen meerdere behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat. Dit maakt elektrische epilatie een tijdrovend ontharingsmethode.

Na de behandeling
Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn voor ongeveer een half uur. Het advies is om na de behandeling de huid te koelen met een coldpack of een nat washandje ter comfort en het herstel van de huid.

Het resultaat

Het resultaat
Na de eerste paar behandelingen zullen de haartjes minder snel terug groeien. Het exacte aantal behandelingen is vooraf heel lastig aan te geven. Dit is namelijk afhankelijk van de grootte van het behandelgebied en de hoeveelheid aanwezige haren. Tijdens de intake zullen wij hier een persoonlijke indicatie voor geven. De haren zullen na meerdere behandelingen minder snel terugkomen, groeien hierbij niet meer in en de huid zal gladder zijn. Daarnaast hoeven de haren niet meer elke dag te worden geschoren. Onderhoudsbehandelingen zijn hierbij aan te raden. Dit is per persoon verschillend. Tijdens het behandeltraject zal dit nader worden besproken. 

 

Sluit Menu