06 - 21 66 52 38 | info@huidbureau.nl

Een spider naevi, ook wel bekend als een spinnenkopje, komt voornamelijk voor in het gezicht. Ze kunnen al op kinderleeftijd voorkomen. Heb jij een duidelijk rood plekje in je gezicht? Heb je er genoeg van om die rode plek te camoufleren? Ben je onzeker over je huid? Wil je een mooie, gezonde en duurzame huid zonder die vlekken? Kom dan eens langs en laat de huidtherapeut je huid bekijken. Samen stellen we een behandelplan op maat, om tot een optimaal resultaat te komen.

Waarom Huidbureau?

Gratis intake + huidanalyse

Behandelplan op maat

Effectieve en professionele behandeling

Voor ieder huidtype geschikt

Vergoeding mogelijk

Aangesloten bij de NVH

Huidbureau-24

Wat is een spider naevi?

Een spider naevus ontstaat door een plaatselijke verwijding van een bloedvaatje. Op de huid zie je centraal een rood puntje (ter grootte van een speldenknopje), waaruit kleine bloedvaatjes uitwaaieren als poten van een spin. Een spider naevi zie je vaak in het gelaat, hals, nek, handruggen en onderarmen.

Een spider naevi kan al in de kinderjaren voorkomen. In vele gevallen kan het vanzelf wegtrekken.

Behandeling!

Tijdens de gratis huidanalyse en adviesgesprek wordt er naar jouw  huid gekeken en bespreken we welke type behandeling het beste bij jou past en er wordt een behandelplan op maat gemaakt. Er worden vooraf foto’s gemaakt om de spider naevi goed in beeld te krijgen. Ook gebruiken we deze foto’s om het eindresultaat te kunnen vergelijken.

Door middel van lasertherapie (KTP laser) behandelen we de spider naevi. Het laserlicht zorgt voor een warmte. Dit veroorzaakt een stolling in het bloedvaatje. De gestolde bloedvaatjes worden door het lichaam opgeruimd, dit duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Door de stolling komen de vaatwandjes tegen elkaar te liggen waardoor er geen bloed meer doorstroomt en daardoor zal de spider naevi verminderen of verdwijnen.

Werking!

Vermindert de roodheid

Huid is egaler en rustiger

Mooie stralende huid

Belangrijk om te weten

Na de behandeling kan de huid rood zijn en voelt warm aan. Dit mag door een coldpack gekoeld worden. Een aantal uren na de behandeling is dit verdwenen. De dagen na de behandeling kan er een hele lichte zwelling optreden rondom het gebied waar er is behandeld.

Lasertherapie heeft de voorkeur boven andere behandelmethoden, omdat het snel resultaat geeft en minder pijnlijk is. Ook is de behandeling effectiever: het pakt namelijk meer én dieper gelegen vaatjes aan. We raden af om tot 48 uur na de behandeling intensief te sporten.

Er zitten gemiddeld 3 tot 4 weken tussen de behandelingen voordat het herhaald kan worden..

Het resultaat

Afhankelijk van de ernst van de spider naevi zijn er altijd meerdere behandelingen nodig om de spider naevi te verminderen. Twee weken na de behandeling wordt het resultaat zichtbaar. Door de behandelingen, adviezen en geschikte huidproducten zul je merken dat de spider naevi vermindert. Heel erg belangrijk is de omgang met de zon. Dagelijks is een SPF zonbescherming nodig, het liefst in combinatie met antioxidanten en op basis van fysische filters zoals de SPF 50 Sunceutic van Dermaceutic. Zo heb je langer effect van de behandeling.

Lees meer over laserbehandelingen

Sluit Menu