06 - 21 66 52 38 | info@huidbureau.nl

Ongewenste haargroei kan voor mensen erg vervelend zijn. Vooral als het op zichtbare plekken voorkomt. Heb je last van dikke haren, ingegroeide haren en/of ontstekingen? Ben je elke ochtend bezig met de haren eruit trekken? Doe je bewust een sjaal om zodat de haren niet zichtbaar zijn in je gezicht? Maakt het je onzeker in je dagelijkse leven? Dan is laserontharing de meest effectieve methode om dit te laten behandelen. Ook wanneer je geen hinder hebt van deze klachten kan het erg prettig zijn om dit aan te pakken.

Waarom Huidbureau?

Gratis intake + huidanalyse

Behandelplan op maat

Effectieve en professionele behandeling

Voor ieder huidtype geschikt

Vergoeding mogelijk

Aangesloten bij de NVH

Huidbureau-24

Wat is overbeharing?

Ongewenste haargroei komt zowel voor bij mannen als bij vrouwen. Het kan als zeer lastig worden ervaren en het kan je dagelijkse leven beïnvloeden. Je kunt last hebben van ingegroeide haren en/of ontstekingen. Dit kan er zelfs voor zorgen dat er op de huid littekens ontstaan.

Er zijn twee vormen van overbeharing:
Hypertrichose komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Er komen meer haren voor op de plekken waar we van nature al beharing hebben. De haren kunnen toenemen qua lengte en dikte. Vaak ontstaat het in de pubertijd.
Bij hirsutisme is ook sprake van toename van haargroei bij vrouwen op plekken waar vooral mannen duidelijk zichtbare haargroei hebben, zoals groei van snor- en baardharen, borsthaar en haargroei laag op de buik. De haargroei op armen en benen is ook bij hirsutisme meer uitgesproken dan ‘normaal’. Hormonen kunnen een invloed zijn, maar ook bepaalde medicatie en leeftijd kunnen een rol spelen.

Behandeling!

Allereerst plannen wij een gratis intakegesprek en huidanalyse met je in. Er wordt een behandelplan op maat gemaakt, deze is afgestemd op jouw type huid, kleur haar en dikte van de haar, onze behandelmogelijkheden en natuurlijk jouw wensen. Om het begin- en eindresultaat te vergelijken maken wij foto’s. Er zijn gemiddeld 8 behandelingen mogelijk om het optimale resultaat te behalen. Dit wordt uitgevoerd middels laserontharing. Dit is een veilige behandeling waarbij de haren worden verminderd. Elk gebied kan met de laser behandeld worden. Allereerst worden de haren geschoren en daarna wordt het gebied met de laser behandeld. Dit voelt warm en prikkend aan. De behandeling is over het algemeen goed te verdragen. Na de behandeling kan er worden gekoeld met een coldpack.

Werking!

Het laserlicht wordt geabsorbeerd in gepigmenteerde haren

Haren worden vernietigd

Alleen de haren in de groeifase worden vernietigd. De overige haren groeien terug en worden in de daarop volgende sessies effectief behandeld

Blonde, rode of grijze haren zijn niet geschikt voor laserontharing

Belangrijk om te weten

Er wordt vaak gesproken over definitief ontharen maar helaas is dit niet mogelijk. Met laserontharing kunnen we de haargroei remmen en stoppen. Over het algemeen geldt een reductie van 70-80% van de haargroei. De haren die zijn overgebleven zijn lichter en dunner van structuur. Het kan jarenlang wegblijven. Wel is het aan te raden om onderhoudsbehandelingen te doen. Dit verschilt per persoon maar gemiddeld is het 2 keer per jaar om het resultaat optimaal te houden.

Het resultaat

Enkele weken na de behandeling vallen de haren uit. De overige haren groeien langzaam terug en kunnen weer worden behandeld. Gemiddeld zijn er 8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Onderhoud is vaak wel noodzakelijk.

Lees hier meer over laserontharing

Sluit Menu