06 - 21 66 52 38 | info@huidbureau.nl

Haren op ongewenste plekken kan als zeer storend worden ervaren. Laserontharen is de meest effectieve manier van ontharen. Onze Light Sheer Diode laser biedt hele goede resultaten in korte tijd. De laser werkt zowel voor donkere als lichte huidtypen. Bij laserontharen wordt het haarzakje beschadigd. Dit gebeurt bij harsen, scheren of epileren niet, waardoor de haargroei blijft terugkomen. Door het beschadigen van het haarzakje gaan de haren uitvallen en is de haargroei nauwelijks meer aanwezig.

De volgende huidaandoeningen kunnen ook effectief worden behandeld met laserontharen. 

  • Hirsutisme
  • Hypertrichose
  • Cosmetisch storend

Folliculitis barbae, dit zijn ontstoken haarzakjes op lichaamsdelen waar geschoren is. De huid ziet er altijd geïrriteerd uit en kan pijnlijk zijn.

Sinus pilonidalis is een huidaandoening waarbij in of rondom de bilnaad een haarnestcyste zicht heeft ontwikkeld.

Hidradenitis suppurativa: is een ontsteking van de haarzakjes en talgkliertjes. Deze huidaandoening wordt in de oksels en/of liezen gezien. 

Behandeling

De Gentle Max Pro U laser heeft een lichtsoort die wordt geabsorbeerd door het pigment in de haren. De haren nemen al het laserlicht op en worden verhit. De warmte zorgt voor de beschadiging van de haarzakjes, wat uiteindelijk voor haarreductie zorgt. Door het koelsysteem in de laserkop wordt de huid ook direct gekoeld waardoor de behandeling goed te verdragen is.

Er zijn drie verschillende fasen van haargroei. Alleen in de groeifase (anagene fase) is laserontharen effectief. In deze fase kan het laserlicht alleen bij de voedingsbodem komen waardoor de haar wordt vernietigd.

Gemiddeld zijn er 8 behandelingen nodig om een gewenst resultaat te behalen met een tussenpozen van vijf tot zeven weken. Het behandelde gebied wordt afgetekend en geschoren. Doordat de haren zijn afgeschoren kan het laserlicht optimaal in de haarfollikel komen. De pulsen van de laser geven een prikkend gevoel wat vergelijkbaar is met een elastiekje dat tegen de huid aan wordt geschoten. Door het koelsysteem in de laser, is de behandeling goed te verdragen.

Voor wie is laserontharen geschikt?

Voor zowel de lichte als de donkere huid. Zowel mannen als vrouwen kunnen behandeld worden. Bij jongeren gaat dit in overleg met ouders en eventueel de huisarts.

Na de laserbehandeling

Na de behandeling voelt het behandelde gebied warm aan en is de huid rood. De roodheid trekt na enkele uren weg. Het behandelde gebied kan gekoeld worden met een coldpack.

Resultaat

Na ongeveer 8 behandelingen is er 80% reductie van de haargroei. De haren groeien niet meer in, de huid is
gladder en je hoeft je niet meer elke dag te scheren  Onderhoudsbehandelingen zijn wel aan te raden. Dit is per persoon verschillend
maar vaak is het advies 2 keer per jaar terug te komen.

Belangrijk om te weten

  • Alleen gepigmenteerde haren kunnen worden behandeld. Blond, grijs of rossig gepigmenteerde haren zijn niet effectief voor laserontharing.
  • De haren mogen vanaf 6 weken van te voren niet meer worden geëpileerd of geharst. Anders kan het laserlicht niet bij de voedingsbodem van de haarzakjes komen.
  • Voorafgaand en na de behandeling (tot 6 weken) moet er rekening worden gehouden met zonlicht waar behandeld is. De huid moet daarom goed worden beschermd met een SPF (zonnebrandcrème). Wordt dit niet gedaan dan kunnen er donkere pigmentplekken ontstaan. Er kan tijdens de zomer behandeld worden maar hierin zal de huidtherapeut een persoonlijk advies geven.

Afspraak maken?

Laserontharing wordt in vele gevallen (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar als het gaat om overbeharing in
het gelaat. Het is wel belangrijk dat je aanvullend verzekerd bent. Ik kijk graag voor je na of je recht hebt op een vergoeding.

Wil je na het lezen van de informatie over laserontharing een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met mij op of plan een gratis intake.

Op internet lopen de prijzen ver uiteen. Het is belangrijk om te weten dat wij met een laser werken en niet met een IPL. Daarnaast werken wij uitsluitend met een huidtherapeut die gespecialiseerd is op het gebied van licht en laser.

Bekijk hier de prijslijst

Sluit Menu