06 - 21 66 52 38 | info@huidbureau.nl

Wanneer je je stoort aan bultjes, wratjes en huidkleurverschillen die ontstaan door goedaardige tumoren, kun je deze laten verwijderen bij het Huidbureau op een nauwkeurige manier. Als er twijfel is, word je doorgestuurd naar de huisarts waar verder onderzoek plaatsvindt.  

Indicaties:

 – Verhoornde plekjes
– Ouderdomswratten (verruca seboirrhoica)

Behandeling

Afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van het oppervlak van het behandelde gebied, zijn er gemiddeld één tot drie behandelingen nodig om de goedaardige huidtumoren te verwijderen. Er zit ongeveer vier tot zes weken tussen de behandelingen. De huid heeft deze nodig om te herstellen. Afzonderlijke gebieden kunnen eerder herhaald worden.

Na de behandeling

Na de behandeling vertoont je huid (soms) kleine schaafwondjes die afgedekt worden met pleisters. Je huid kan enkele dagen wat rood zijn, zwelling vertonen, jeuken, kleine wondjes en korstjes krijgen. Dit zijn normale bijverschijnselen. Na ongeveer een week vallen de korstjes er vanzelf af. Als de korstjes verdwenen zijn is de huid nog roze van kleur. Uiteindelijk kleurt dit bij tot de oorspronkelijke huidskleur.

Adviezen

  • Blijf van de korstjes af en probeer wrijving zoveel mogelijk te voorkomen, zodat de huid goed kan herstellen.
  • Houd je huid schoon en gebruik geen make-up direct na de behandeling. Zodra je huid volledig is gesloten, kun je, indien gewenst de korstjes camoufleren.
  • Dep je huid voorzichtig af met een schone handdoek.
  • Voorkom tot ongeveer twee dagen na de behandeling transpireren. Vermijd hittebehandelingen zoals sauna, stoom en infraroodstraling.
  • Bescherm je huid tot minimaal 4 weken na de behandeling met een SPF (zonbescherming). 

Resultaat

Na de behandelingen ziet je huid er gladder en egaler uit. Bij een normaal herstel geneest de huid zonder blijvende kleurverschillen of littekenvorming.

Afspraak maken?

Curretage wordt in veel gevallen (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar als het gaat om plekjes in je gelaat. Het is wel belangrijk dat je aanvullend verzekerd bent. Ik kijk graag voor je na of je recht hebt op een vergoeding.

Wil je na het lezen van de informatie over curettage een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met mij op of plan een gratis intake. Bekijk hier de prijslijst.

Sluit Menu