06 - 21 66 52 38 | info@huidbureau.nl

Zonbescherming

Waarom is zonbescherming zo belangrijk en wat doet het met jouw huid.

Zonnebrandcrème is de beste anti-(rimpel of aging  ) crème die er is.  Zonnestralen zijn namelijk voor 90% de oorzaak van rimpels, pigment vlekjes en verslapping van de huid. Het is dan ook super belangrijk om ELKE dag zonnebrand crème aan te brengen.  Veel mensen weten namelijk niet dat UV-A (de meest schadelijke vorm van UV-straling) ook door de wolken en glas heen gaat. Op deze manier is UV-A het gehele jaar aanwezig.  UV-A staat voor aging,  en dringt door tot diep in jouw huid. UV-A  zorgt daarnaast ook voor DNA schade aan de cellen en is dus betrokken bij het ontstaan van huidkanker. Naast UV-A die met name voor de veroudering van de huid zorgt is er ook UV-B en UV-C. UV-B staat voor Burning en zorgt voor het verbranden van de huid. UV-B zorgt er ook voor dat je bruin wordt en dringt door tot in de bovenste huidlaag. Tot slot is deze UV-straling ook betrokken bij de aanmaak van vitamine D. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die goed smeren niet minder vitamine D aanmaken. Als laatste is er nog UV-C, UV-C komt alleen voor in Australië doordat daar de ozonlaag dunner is dan hier in Nederland.

Het is dus ontzettend belangrijk dat je een zonnebrandcrème gebruikt die je zowel tegen UV-A als UV-B beschermt en dat je elke dag zonenbrand crème gebruikt. Als er op jouw zonnebrandcrème staat BROAD-SPECTRUM of UVA/UVB bescherming dan weet jij dat je bent beschermt voor beide UV-stralen. Daarnaast blijkt uit verschillende onderzoeken dat ook anti-oxidanten een belangrijke functie hebben in de zonnebrandcrèmes en een sterke bijdrage leveren aan het voorkomen van zonschade.  

Vaak krijgen Melanie en Esmé de vraag in de praktijk wat is nou een goede zonnebrandcrème en wat is het verschil tussen factor 30 en 50.

Heliocare

In de praktijk maken wij gebruik van Heliocare. Heliocare staat bekend om zijn unieke Fernblock techonologie. Fernblock is een uniek gestandaardiseerd extract van Polypodium Leucatomos (PL). Een tropische varen die oorspronkelijk in het water leefde, maar zich aan het leven aan land heeft aangepast door natuurlijke beschermingsmechanismen tegen zonlicht te ontwikkelen. Elk Heliocare product bevat het  Fernblock technologie. Naast de fernbocktechnologie bevatten de producten anti-oxidanten. Het is tot slot belangrijk dat je voldoende zonnebrandcrème aanbrengt. Als vuistregel zou je gebruik kunnen maken van  3 vingers voor het gelaat en hals. Door de Fernblock techonologie heeft jouw huid een nog betere bescherming dan alleen een UV-A en UV-B filter. Verschillende onderzoeken laten zien dat PL in staat is om schadelijke effecten van zonnestraling op jouw huid te verminderen. Polypodium leucatomos heeft dus een grote toegevoegde waarde om jouw huid extra goed te beschermen tegen de zon en kan schade aan je huid herstellen.

Verschillende zonnebrandcremes

Heliocare heeft voor elke huid een zonnebrandcrème ontwikkeld. Hieronder legt Esmé enkele producten uit.

Pigment fluide

Deze is geschikt voor huiden die pigmentgevoelig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan melasma (zwangerschapsmasker). De crème voorkomt hyperpigmentatie en corrigeert zonnevlekken, door de ingrediënten niacinamide (anti-oxidant) en ellaginzezuur. De ijzeroxidepigmenten zorgen voor een egale teint.

Water gel

De water gel is geschikt voor alle huidtypes maar uitermate geschikt voor de vochtarme, droge acne huiden. De zonnebrandcrème trekt meteen in en geeft een langdurige hydratie aan jouw huid. Daarnaast is deze zonnebrandcrème waterbestendig en niet irriterend in jouw ogen. De gel is op basis van glycosylasen, dit is een ingrediënt dat jouw DNA-enzym herstelt en daarnaast bevat het vitamine E (antioxidant).

Mineral tolerance fluid

Deze zonnebrand is op basis van 100% minerale filters. De bescherming is daardoor uitermate geschikt voor de gevoelige en intolerante huid. De bescherming geeft een matte finish en laat geen witte firm achter. De fluid is op basis van verschillende vitamines die antioxiderend zijn, daarnaast bevat het arginine. Dit is een bestanddeel dat de natuurlijke hydratatie van jouw huid ondersteunt.

Gel oil free

Deze zonnebescherming is speciaal voor de vette huid met neiging tot acne. De zonnebescherming heeft een matterend effect, is daarnaast niet comedogeen en is talg reducerend. De crème is op basis van verschillende vitamine, die antioxiderend zijn en Amina G. fytosfingosines zorgt voor talg reductie en beperkt de ontwikkeling van bacteriën die betrokken zijn bij acne.

AK fluide

Deze is geschikt voor huiden met aktinische keratose (zonschade) en andere vormen van non-melanoma huidkanker. Bevat een herstellend Genorepair complex dat bestaat uit 3 enzymen. Deze drie enzymen activeren de 3 DNA herstelmechanismen om schade als gevolg van de zon te herstellen. Daarnaast bevat het product vitamine C & E en groene thee, wat zorgt voor hydratatie van jouw huid en antioxiderend.

A-R emulsion

Geschikt voor de zeer gevoelige huid die snel rood wordt of rosacea huiden. Bevat het AR systeem en vitamine E als ingrediënten die roodheid vervagen, de teint egaliseren en antioxiderend. De crème is zeer licht van textuur.

Age active fluide

Deze zonnebrandcrème helpt de tekenen van fotoveroudering te voorkomen en te corrigeren. Het draagt bij aan een gladde en fluweelzachte huid. Het is geschikt voor alle huidtypes. De bescherming is op basis van drievoudig anti-aging complex, wat bestaat uit hyaluronzuur, serine en trehalose. Dit drievoudige complex zorgt voor hydratatie, stimuleert aanmaak hyaluronzuur en fosfolipiden en beschermt tegen oxidatieve stress.

Ook voor het lichaam hebben we verschillende zonnebrandcrèmes. Zo is er voor de mannen de airgel, deze smeert gemakkelijk uit op harige gebieden zoals bijvoorbeeld de benen/armen/baardstreek.

Wij als huidtherapeuten zijn enorm blij met de producten van Heliocare en zien goede resultaten. Wij adviseren jou graag welke zonnebrandcrème het meest geschikt is voor jou.

Heliocare Capsules

Heliocare heeft ook supplementen. Als aanvulling kun je op zonnige dagen 1 capsule innemen voor blootstelling aan de zon. Verschillende onderzoeken laten mooie verminderingen zien bij zonschade, melasma, vitiligo en andere huidaandoeningen. Ben jij dus gevoelig voor de zon, dan is het zeker raadzaam om dit product te kopen in combinatie met de zonnebrandproducten van Heliocare

Vind je het interessant om een wetenschappelijk artikel te lezen over de fernblocktechnologie? Klik dan op onderstaande link

Dermatologic Applications of Polypodium leucotomos: A Literature Review – PMC (nih.gov)

Sluit Menu