06 - 21 66 52 38 | info@huidbureau.nl

Acne is er in vele verschillende vormen. Je ziet het vooral in de puberteit maar het kan ook op andere leeftijden tot uiting komen. Het kan een grote invloed hebben in het dagelijks leven. Merk jij dat je je stoort aan je onzuivere huid? Ben je onzeker over je huid? Wil je een mooie, gezonde en duurzame huid zonder die vervelende puistjes en littekens? Kom dan eens langs en laat de huidtherapeut je huid bekijken. Samen stellen we een behandelplan op maat, om tot een optimaal resultaat te komen.

Waarom Huidbureau?

Gratis intake + huidanalyse

Behandelplan op maat

Effectieve en professionele behandeling

Voor iedere huidtype geschikt

Vergoeding mogelijk

Aangesloten bij de NVH

Huidbureau-24

Wat is Acné?

Onzuiverheden, ontstekingen en verstoppingen zijn de kenmerken bij acne. Je zult rode puistjes, witte en/of zwarte puntjes zien op de huid. Je huid kan vet aanvoelen en glimmend aanvoelen maar vaak kan een acne ook droog en/of vochtarm zijn.

Bij acne zie je een verstoring van 3 factoren. 

  • Verhoogde talgproductie
  • Aanwezigheid van bepaalde bacterien (Propionibacterium acnes)
  • Verdikte hoornlaag

Het is niet altijd duidelijk wat de precieze oorzaak is van acne. Erfelijkheid, medicatie, voeding, stress, hormonen en externe factoren (bijvoorbeeld krabben/pulken of verkeerde huidproducten) kunnen hiermee te maken hebben. Tijdens de intake wordt alles uitgebreid besproken om te kijken welke oorzaken mogelijk betrokken zijn bij de klachten.

Behandeling!

Tijdens de intake en huidanalyse wordt er een behandelplan op maat gemaakt, deze is afgestemd op jouw type acne en jouw wensen. De behandeling bestaat uit het reinigen van de onzuiverheden. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk die ook gecombineerd kunnen worden. Ze zijn gericht op onzuiverheden, ontstekingen, littekens te verbeteren. Daarnaast wordt een doffe/vette huid verbeterd. Dit kan worden aangepakt door peelings, microneedling, voedingsadviezen en/of medicatie.

Werking!

De talgproductie wordt gereguleerd

Ontstekingen en onzuiverheden verminderen

Littekens en vlekjes (rode en bruine) verminderen

Verbeterd de grove poriën en huidstructuur

Mooie stralende huid

Belangrijk om te weten

Om een optimaal resultaat te behalen voor de acne zijn de behandelingen bij het Huidbureau en de producten voor thuis een perfecte combinatie. Na de behandeling kan de huid er roder uitzien en kan er lichte schilfering ontstaan. De acne kan verergeren na de behandeling, dit is een normale reactie. Afhankelijk van welke behandeling er wordt geadviseerd zit er minimaal 2-3 weken tussen voordat de behandeling kan worden herhaald. Gedurende de behandeling moet de huid goed beschermd worden met een SPF, de huidtherapeute zal je daarin adviseren.

Het resultaat

Afhankelijk van de ernst en het type acne zijn er meerdere behandelingen nodig. Door de behandelingen, adviezen en geschikte huidproducten kun je merken dat de acne verminderd.

Wanneer het optimale resultaat is behaald, zijn onderhoudsbehandelingen aan te raden om het resultaat te behouden en nog verder te verbeteren (littekens)

Sluit Menu