Ongewenste haargroei
- Ongewenste haargroei is iets dat veel voorkomt en het kan gaan om verschillende delen van het lichaam en/of gezicht.
- Laserontharen is een effectieve methode voor het verminderen van haargroei.
- Een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld tijdens een vrijblijvend intakegesprek.

Wat is ongewenste haargroei?
Ongewenste haargroei kan voor veel mensen een bron van irritatie en/of onzekerheid zijn of het kan zelfs fysieke klachten geven. Denk aan dikke of ingegroeide haren, ontstekingen, jeuk of scheerbultjes. Vooral wanneer het op zichtbare plekken voorkomt kan het dagelijks ongemak veroorzaken, zowel bij vrouwen als bij mannen.
Er zijn twee vormen van overbeharing:
- Hypertrichose: meer en/of dikkere haargroei op plekken waar van nature al haren aanwezig zijn. Dit komt voor bij zowel mannen als vrouwen, en ontstaat vaak tijdens de puberteit.
- Hirsutisme: overbeharing bij vrouwen op plekken waar mannen duidelijke haargroei hebben, zoals de bovenlip, kin, borst of onderbuik. Hormonale disbalans of medicatie kunnen hierbij een rol spelen.
Ongewenste haargroei kan ontstaan door erfelijke invloeden, hormonale schommelingen, bepaalde medicatie, overgewicht of aandoeningen (zoals PCOS).
Behandeling
Als eerste wordt er een intakegesprek ingepland. Tijdens een gratis intakegesprek en huidanalyse kijken we naar jouw huidtype, haarkleur en haardikte. Op basis daarvan stellen we een persoonlijk behandelplan op. Daarnaast worden er foto’s gemaakt om het uiteindelijke resultaat goed te kunnen volgen.
Laserontharing is een effectieve, veilige en langdurige oplossing voor ongewenste haargroei. Wij werken met hoogwaardige laserapparatuur, namelijk de Alexandrite (755 nm). Laserontharing is geschikt voor elk gebied op het lichaam.
Het laserlicht wordt geabsorbeerd door de gepigmenteerde haren. Indien de haar in de juiste haargroeifase zit, wordt deze dan vernietigd. De ovierge haren kunnen terugkeren en worden in de daarop volgende sessies effectief behandeld. Blonde, rode of grijze haren zijn niet geschikt voor laserontharing.
Voorafgaand aan de behandeling wordt het te behandelen gebied geschoren. Vervolgens wordt de huid behandeld met de laser. Dit voelt warm en prikkend aan maar wordt meestal goed verdragen. Dankzij luchtkoeling tijdens de behandeling blijft de huid beschermd en vermindert eventuele roodheid snel. Na het laseren kan de huid worden gekoeld met een coldpack. Enkele weken na de behandeling vallen de behandelde haren uit. Na verloop van tijd groeien er weer nieuwe haren terug, die opnieuw behandeld kunnen worden.
Resultaat
Laserontharing zorgt doorgaans voor een haarvermindering van ongeveer 70-80%. De overgebleven haren zijn vaak fijner en lichter van kleur. Een volledig gladde huid zonder ooit nog te hoeven scheren is helaas niet realistisch, maar de vermindering van haargroei en bijbehorende huidirritaties is aanzienlijk. De huid voelt gladder aan en je hoeft veel minder te scheren of harsen.
Haren groeien volgens een haargroeicyclus en de behandeling is alleen effectief bij haren die in de groeifase zitten. Gemiddeld zijn er acht tot tien behandelingen nodig met vier tot acht weken tussen de behandeling. Daarna wordt geadviseerd om onderhoudsbehandelingen te doen om het resultaat te behouden. Hoe vaak je moet komen voor een onderhoudsbehandeling, is verschillend per persoon. Gemiddeld is dit twee tot vier keer per jaar nodig.
Belangrijk om te weten:
- De laserbehandeling is alleen effectief bij donkere haren. Blonde, grijze of rossige haren hebben niet genoeg pigment om effectief te kunnen worden behandeld.
- Haren mogen 6 weken voorafgaand aan de behandeling niet geëpileerd of geharst worden.
- Bescherm je huid voor en na de behandeling goed tegen de zon met een SPF om pigmentverschuivingen te voorkomen. Behandelingen in de zomer zijn mogelijk. Dit wordt overlegd met de behandelend therapeut.
Prijsinformatie
Klik hier voor een overzicht van onze behandeltarieven.
De behandeling in het gezicht kan (voor een deel) vergoed worden, dit is afhankelijk van de verzekering en polisvoorwaarden. Meer informatie hierover? Neem dan contact op met je zorgverzekering of eventueel met ons.
Wie voert mijn behandeling uit?
De behandelingen worden uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten met veel ervaring. Huidbureau is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).


