Beenvaten

  • ontsierende beenvaatjes, ook wel spatadertjes of teleangiëctastieën zijn kleine oppervlakkige bloedvaatjes die zichtbaar zijn op de benen. 

  • beenvaatjes kunnen behandeld worden met de Nd:YAG vaatlaser of door middel van sclerocompressietherapie. 

Wat zijn beenvaatjes?

Beenvaatjes zijn vaak rood, blauw of paars van kleur en vertakken zicht als dunne lijntjes of een spinnenwebpatroon. De vaatjes zijn onschuldig en hebben geen functie meer. Deze vaatjes worden vaak als storend ervaren- vooral in de zomer of bij het dragen van blote benen. 

Beenvaatjes ontstaan door een verzwakking van de vaatwanden, wat kan komen door erfelijkheid, hormonale invloeden (zwangerschap), langdurig staan of zitten of veroudering.  Beenvaatjes kunnen gepaard gaan met lichamelijke klachten zoals een vermoeid of zwaar gevoel van de benen. 

Wat houdt een behandeling van beenvaatjes in?

Bij het Huidbureau behandelen we ontsierende beenvaatjes effectief met de Nd:YAG vaatlaser of d.m.v. sclerocompressietherapie. 

De Nd:Yag laser geeft een lichtbundel af wat wordt geabsorbeerd in het bloedvat. De warmte verhit het bloedvat waardoor het bloed gaat stollen. Hierdoor wordt het bloedvat kapot gemaakt en uiteindelijk door het lichaam opgeruimd. De behandeling is geschikt voor fijne tot middelgrote vaatjes.

Wanneer het grotere en/of diepere vaten zijn worden de vaten gescleroseerd. Dit is een medische behandeling waar kleine en middelgrote beenvaatjes worden ingespoten met een vloeistof die zorgt voor verkleving van de bloedvatwand, waardoor de vaatjes verschrompelen en minder zichtbaar zullen worden. 

Resultaat

Voor het scleroseren van de vaten zijn gemiddeld 2 behandelingen nodig. Voor het laseren van beenvaatjes zijn er gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig en vind er een verbetering plaatst van 70-80%.

Er kunnen altijd nieuwe vaatjes ontstaan daarom wordt er voor beide behandelingen 1 keer per jaar een onderhoudsbehandeling geadviseerd. 

Prijsinformatie

Klik hier voor een overzicht van onze behandeltarieven.

Wie voert mijn behandeling uit?

De behandelingen worden uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten met veel ervaring. Huidbureau is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van sclerocompressietherapie zal de behandeling uitgevoerd worden door dermatoloog M. Linthorst Homan (BIG-registratie:19062674701).